9. března 2013

Line-up BigSnowJam Original 2013


Od 5. do 14. dubna 2013 si můžeš užít 3.ročník největšího českého a slovenského ridefestivalu v Alpách. Ve francouzském Risoulu se na line-upu akce Big Snow Jam Orignal 2013 představí 8 DJs a 4 kapely. Díky multi-žánrovému obsazení akce si na své přijde prakticky každý. Co si vybereš Ty? 

Hip hop

DJ Wich nejlepší beatmajer a hip hop DJ v Česku má na kontě druhou desku s Ektorem. Ektor se posledním album Tetris dostal mezi absolutní špičku urban music v Československu, cení ho true school hip hopeři stejně jako RnB divas.

Rock a Indie

LiveMore jsou indie kapela s velkou dávkou sex-appealu a muzikantského umu. Overhype vystupovali na Big Snow Jamu už v roce 2011 a jsou známí energickou show, právem patří  mezi nejoblíbenější kapely SNB a MTB riders.


Electro a Urban music
Oproti loňskému ročníku jsme na letošním Big Snow Jamu posílili line-up DJs, takže na parties uslyšíš top sety od pánů jako DJ Castor (SaSaZu Praha) nebo DJ Chocolatic (Illusionist Brno). Top beatmatching, live mashups a scratch skills. Máš se rozhodně na co těšit!

Party Djing

Pořádná Aprés ski nepofrční na 100% bez all time hitů a svěžích multižánrových mixů. Partyboy a BlaHec se postarají o to aby to žilo i ve 2 odpoledne po prohýřené noci. Poslechni si mixtapes a uvidíš že za chvíly budeš za monitorem nadskakovat jak kokan Skipy.

Chceš jet?
Přihlaš se na www.bigsnowjam.cz

6. března 2013

Valentine 2013 @ Puy St. Vincent

Big Snow Jam Valentine 2013 @ Puy St. Vincent
Jak jsme si užili jarní prázdniny 2013 v Alpách? Ušlo to. :) 60 čísel prašanu a celý týden azuro.

Big Snow Jam Valentine 2013 se konal v Puy Saint Vincent ve Francii, což je menší lyžařské středisko s velkými možnostmi pro freeride. Počasí teda vyšlo parádně. Libil se taky náročný freeride workshop a bublinková párty v Chaumierre. 


Kompletní fotogalerii najdeš na Facebook kanálu Big Snow Jam tady a tady jsou fotky z afterpárty na Flédě v Brně. Zbývá už jen přidat odkaz na after movie únorové akce a těšit se na Valentine 2014. A pokud se ta kdlouho těšit nechceš, vyzjoušej Summer Jam, žhavou párty jízdu u moře.

Video BigSnowJam Valentine 2013




1. března 2013

BSJ How To - Jak se naučit jezdit na switch

180 na lyžích bez "jízdy na switch" nedáš 
Novinkou na Big Snow Jam Blogu je How To Série od Petra Pituchy, který práve patří do top 5 talentů české freeski scény do 21let. Série online workshopů tak umožní i těm, kteří s námi napojedou v dubnu 2013 na ridefest Big Snow Jam Original 2013 v Risoulu, aby vypilovali styl.
Předávám slovo Petrovi a ať vám to jezdí. LG // BSJ


Jízda na switch - jak  na to


Čaute! V této sérii článků se budu věnovat freeskiingu a to hezky od základů.
Mezi hlavní přednosti twintipových lyží patří jízda pozadu (switch), a proto se rovnou pojďme podívat jak s tím začít. Stačí dodržet pár základních principů a určitě se po pár jízdách budete na switch prohánět častěji jak popředu :)


Největší potíže bývájí s přechodem z oblouku do oblouku, takže jsme pro Vás na Donovalech natočili krátké instruktážní video. Tady je:


BSJ How To - Jízda na switch from Petr Pitucha on Vimeo.