17. ledna 2013

Jak zvládnout vysokohorskou kocovinu

Pokud se rozhodnete vyrazit na Big Snow Jam do francouzských Alp, s velkou pravděpodobností se nevyhnete večerním party, ke kterým vás spousta skvělých a zajímavých lidí ubytovaných navíc pod jednou střechou vyloženě zláká...


Platí čím ses večer zkazil, to tě ráno napraví?
Co ale dělat druhý den ráno?
Na léčbu kocoviny má každý svůj vlastní recept. Někdo si zobne ze dvě růžové  pilulky, jiný udělá kvalitní vývar. Já můžu z vlastní zkušenosti říct, že ranní bíro na svahu bude bohatě stačit! Těžko říct, zda je to tím vysokohorským vzduchem, euforií z krásných zasněžených vrcholků všude kolem, svítícího sluníčka, skvělého výběru sjezdovek i terénu kolem nich či neustále se doplňující hladiny alkoholu v krvi. Ale takovou tu "těžkou českou“ kocovinu, kdy vám v hlavě hrají na bicí, žaludek odmítá pojmout cokoliv a nezbývá, než strávit den na lůžku, jsem nezažila.
Jediné, co je třeba zvládnout, je dát na ranní zvonění budíku, zapomenout na spánkový deficit, vždyť spát se bude cestou domů a donutit se vstát z postele a podívat se z okna. Jelikož jsou apartmány umístěny přímo na sjezdovce a počasí z většiny případů vychází téměř na výbornou, tak tohle z vás jediným pohledem kocovinu rázem vyžene. Pokud to nestačí, přesto určitě vyražte na svah, každý do Alp přece jede především si pořádně zajezdit. Na sjezdovkách je spousta krásných roubených hospůdek s venkovní terasou. A jak se říká, čím ses večer zkazil, to tě ráno napraví! Stačí se posadit, nechat obsloužit a kochat okolní krajinkou. Při velké spotřebě éček se kolem tebe určitě taky najde někdo s placatkou v batohu, kdo ti dá rád koštnout domácí pálenky. To už pak není možné, abys po zbytek dne tahal ještě včerejší opičku sebou. 


Přestože to vypadá, že se na festivalových zájezdech do Alp akci dost pije, není důvod se bát. Místní vzduch nedovolí se opít tak říkajíc přes míru, a že jsme se kolikrát celkem snažili. Takže z problému kocovina na svahu bych si vůbec nedělala hlavu a užívala párty a Alpy plnými doušky.

Žádné komentáře:

Okomentovat