18. ledna 2012

Kluby, bary a párty v Risoulu

Night life @ Risoul

Jsou to tři týdny, co jsme se vrátili z "párty zájezdu" a konečně jsem si vzpomněl, jaký noční život jsme vlastně v Risoulu vedli. Tak jsem sedl k blogu a přináším přehled putyk, barů a klubů v oblíbeném lyžařském středisku francouzských Alp. Jaký je Risoul v noci?
Párty v Risoulu - Big Snow Jam @ Morgan Club

  • Morgan club / Reflex
    Největší klub v Risoulu je Morgan club, od ledna 2012 přejmenovaný na Le Reflex a s novým, trochu víc mafiánským managementem. Klub je ze všech podniků nejblíže středu městečka, hned naproti kinu a turistickému centru. 
    Reflex (dříve Morgan) je jediný čistě klubový prostor v Risoulu: lasery, velkoplošná projekce, celkem kvalitní zvuk a drahý drinky. Dobře jsme tam zakalili na Big Snow Jam Hawaii Party, namíchali nám Sex on the beach i Piňa Coladu. Reflex nabízí kvalitní koktejly, které jinde v Risoulu nemají. Z nadstandartních služeb stojí za zmínku šatna a vyhazovač. Prostředí klubu to dodává na kvalitě, nic se nikde neválí, holkám je vidět do výstřihu a místní machři radši balí turisty v levnějších podnicích. Kdo chce ušetřit, měl by se raději nakalit už na apartmánech a do klubu jít spíš tancovat nebo jen koukat na holky a stylově popíjet jeden drink půlku večera. Verdikt: Jediný pravý clubbing v Risoulu. Spokojenost: 80%
  • La Place Irish Pub
    La Place Iris Pub - Risoul

    Nejlepší bar v Risoulu, subjektivně samozřejmě :-) Najdeš ho hned za klubem Morgan / Le Reflex. Určitě stojí za to se sem stavit na pivo, je za dobrou cenu a je dobré, většinou se i najde důvod proč zůstat déle, ať live show nebo dobrá atmosféra.  Několikrát za týden live akustická kytara, viděli jsme tam ale už i beatbox show a pak francouzskou verzi Luštěly.  Vždycky ale bylo živo, několikrát až moc. Bar je oblíben i mezi místními a tak může vzniknout spor o žabí stehýnka.
    La Place není ideální bar na drink s (potencionální) přítelkyní, na pánskou jízdu na horách ale určitě doporučuju.  Majitel je charismatický frantík, který určitě nezkazí dobrou zábavu.
    Verdikt: Bar s dobrým pivem, kde je vždycky živo. Spokojenost: 85%

  • La Licorn
    Restaurace a aprés ski café, s výborným přístupem od vleků i s centra.  Najdete ji 50m od spodní stanice lanovky Melezet. Mají výbornou pizzu a najít se dá dosyta za 10 EUR i s pitím. Příjemná je "zimní zahrádka" přímo na sjezdovce.

    Verdikt: Dobrá restaurace s multifunkčním přesahem. Spokojenost: 75%

  • La Teráce
    On the snow restaurace a terasa u spodní stanice lanovky na Payrefolle. Čím víc slunce tím víc je terasa plná. Užili jsme si tam dobré aprés ski na Big Snow Jamu v roce 2011.
    Verdikt: Největší aprés ski restaurace v Risoulu. Spokojenost: 70%

  • Anapurna
    První co vás napdne při příchodu do této putyky je slovo "rekonstrukce". Ano tenhle bar ji potřebuje. Jinak výhodná poloha v residenci Les Melézes 50 m od sjezdovky je zárukou návštěvnosti i při naprosto příšerném zvuku a omšelém interiéru.  Verdikt: Sem ne. Spokojenost: 40%

  • Yetti Bar
    Bar obložený dřevem s trochu zvláštním uspořádáním a ještě zvláštnější vzduchotechnikou. Z Yettiho kožichu táhne i když už dávno všichni odešli z baru domů. Yetti bar nemá sice ventilaci na výbornou, ale zase  má výbornou polohu 50 m od sjezdovky v residenci Les Melesez. Většina zaměstnanců je z Belgie a myslím. Zvuk není uplně tragický, dá s průměrnou českou diskotékou na malém městě. Yetti ujde. taktak.Verdikt: Discobar s dobrou polohou a špatnou klimou.  Spokojenost: 55%
  • Apartmány :-)
    Oblíbený klubový prostor s adrenalinovým aspektem po 22:00. Suveréně nejlevnější drinky a příjemné prostředí. Omezenou kapacitu řeší dvoupatrové, osmilůžkové apartmány a balkón. Security většinou přichází zastavit párty až od 22:30, takže na komorní warmup před noční jízdou je to vhodný prostor, jen je potřeba hlídat čas. Sranda je, že francouzi říkají osmilůžkovým apartmánům duplex. Duplex. Party.  Mecca.  Madamme.

    Warm-up / Aprés ski na Apartmánech v Risoulu
    Verdikt: Apés ski po česku na oblíbených duplex apartmánech je klasika Risoulu. 

    Spokojenost: 80%

Prosíme přidej do komentáře Tvůj oblíbený podnik v Risoulu, budeme rádi. Pokud Tě recenze zaujala, můžeš jet v dubnu na Big Snow Jam L'Original a užít si ride festival v Risoulu  na vlastní kůži!  

Žádné komentáře:

Okomentovat